Home Plante Plante de interior

Bougainvillea

Bougainvillea este o planta care creste in zonele calde si imbraca in cascade de flori portile, casele, blocurile, ajungand cu usurinta pana la etajul al treilea. La noi este o planta de apartament pentru balcoane, terase si ferestre cu foarte multa lumina. Florile propriu-zise sunt mici, crem, nesemnificative, inconjurate de bractee (tot ca niste frunze) colorate stralucitor in roz, mov, rosu, alb, portocaliu, subtiri, cu aspect de hartie, de unde ii vine si numele.

Plantele au nevoie de foarte multa caldura si lumina. La temperaturi sub 10 grade Celsius, isi pierd frunzele (la caldura dau altele noi), nu le place sa le fie schimbat locul. De asemenea, nu suporta curentii de aer, preferand un loc adapostit.

La aceasta planta este recomandata folosirea unui pamant usor (mranita, telina, nisip, pamant de padure), acesta fiind un un amestec care dreneaza pentru ca Bougainvillea nu suporta umezeala statuta, insa pamantul trebuie mentinut reavan tot timpul.

Transplantarea in alt ghiveci se face la 3-4 ani, iar primavara se completeaza cu mranita ghiveciul.   Dupa inflorire, se taie la jumatate lastarii care au facut flori si pentru o perioada de cateva saptamani nu se mai uda asa intens. Plantele inmuguresc din nou si fac lastari laterali, la capatul lor deschizandu-se alte flori. Nu se taie lastarii batrani, numai cei tineri si taierea se face oblic. Plantele se inmultesc prin lastari lemnificati la o temperatura de 20-22 grade Celsius.

This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

bougainvillea